یک کشته و ۸ مصدوم بر اثر تصادف در محور قم - اصفهان راه‌اندازی بیمارستان صحرایی عرفات برای خدمت به زائران صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان‌رضوی (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | شهروندان مشهد منتظر بارش‌های رگباری باشند قتل دختر ۸ ساله توسط مادر | قاتل هم خودکشی کرد قتل مرد میانسال توسط ۶ دختر نوجوان چاقوکش در نازی‌آباد فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست: پیگیر شناسایی ضاربان شهید دیده‌بان هستیم معرفی هتل‌های نزدیک دانشگاه اصفهان ضرب و جرح محیط‌بان پناهگاه حیات وحش میاندشت خراسان‌ شمالی پایان عملیات اطفای حریق پارک ملی گلستان (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) دستگیری اعضای شبکه تروریستی داعش در تهران + عکس و فیلم سردار رادان: مراسم سالروز ارتحال امام (ره) در امنیت کامل برگزار شد کاهش ۴۰درصدی بارش‌ها نسبت به سال قبل | خراسان رضوی هم با افت بارش همراه بوده است زمان پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری مشخص شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: خراسان‌رضوی الگویی ملی در حوزه آموزش‌وپرورش است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | کاهش محسوس دما در استان کد بیماری‌های ویژه برای تشکیل پرونده بازنشستگان صعب العلاج حذف شد توضیحات وزیر آموزش و پرورش درخصوص فوق‌العاده خاص و ویژه معلمان مشکل رتبه‌بندی ۱۲۰۰ معلم که در پوشه قرمز قرار داشتند، حل شد (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) زورگیری با بطری شکسته، پلیس را مجبور به شلیک کرد شهادت یک محیطبان در درگیری با شکارچیان غیرمجاز در کهگیلویه رمزگشایی از قتل برادر با همدستی مادر! دستگیری قاتل مرد جوان در بیابان‌های جنوب تهران برخورد میکسر بتن با ۳ خودرو و یک ساختمان در سعادت‌آباد تهران حادثه آفرید جزئیات نجات گروگان‌های هندی از چنگ باند آدم‌ربایان خارجی در تهران شلاق و کار در خانه سالمندان، مجازات تعرض به دختر جوان ماجرای زورگیری وحشتناک قمه کش نقابدار از زنان در مشهد سخنگوی آموزش و پرورش پرداخت عیدی به معلمان در اعیاد پیش رو را تکذیب کرد دستور جدید معاون وزیر آموزش و پرورش برای بازسازی مدارس سنگی صدور هشدار هواشناسی در خصوص تشدید بارش در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر (۱۳ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سردار احمد نگهبان: ۶۰ درصد جرائم را مجرمان سابقه دار مرتکب می‌شوند

  • کد خبر: ۲۴۴۱۴۲
  • ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۷
سردار احمد نگهبان: ۶۰ درصد جرائم را مجرمان سابقه دار مرتکب می‌شوند
سردار احمد نگهبان، جانشین فرمانده انتظامی خراسان‌رضوی، گفت: امروز ۶۰‌درصد از جرائم در مشهد توسط مجرمان سابقه‌دار انجام می‌شود.

سعید جلائیان | شهرآرانیوز؛ چند روز پیش پلیس مشهد با هماهنگی‌های لازم دو سارق گوشی‌قاپ را دست بسته به خیابان‌های شهر آورد، همان جا‌هایی که آنها به امنیت ۱۵۰ شهروند حمله کرده و از خطوط قرمز پلیس گذشته بودند. این حرکت هوشمندانه موجی از خرسندی شهروندان را به همراه داشت. موضوعی که در این میان وجود داشت سابقه‌دار بودن این متهمان بود. یعنی آنها پیش‌تر به همین جرم یا جرائم مشابه دستگیر شده بودند ولی آزاد شده و حالا دگربار دستگیر شده‌اند.

پیشگیری از بازگشت مجرمان به خیابان‌های شهر، یک مطالبه عمومی و مستمر شهروندان از پلیس است و حالا که مجالی پیش آمد تا بتوانیم با سردار احمد نگهبان، جانشین فرمانده انتظامی خراسان‌رضوی، گفت‌و‌گویی اختصاصی داشته باشیم، یکی از محور‌های گفتگو همین موضوع بود و این مقام انتظامی اعلام کرد که امروز ۶۰‌درصد از جرائم در مشهد توسط مجرمان سابقه‌دار انجام می‌شود.

وقتی موضوع شناسایی و دستگیری متهمان سابقه‌دار را با سردار نگهبان مطرح می‌کنیم، او بلافاصله به ایجاد بانک اطلاعاتی مجرمان در مشهد و استان اشاره می‌کند و می‌گوید: طرح تهیه بانک اطلاعاتی مجرمان سابقه‌دار ۸۰ درصد پیشرفت داشته است و در سه سطح در کل کشور به‌زودی تکمیل می‌شود.

جانشین فرمانده انتظامی استان درباره دیگر طرح‌های کنترل متهمان سابقه‌دار در استان بیان می‌کند: هم‌زمان با تکمیل بانک اطلاعاتی که از مجرمان و مال‌خران تشکیل شده است، کارآگاهان پلیس آگاهی با بستن پابند الکترونیک به پای تمامی سارقانی که بالای چهار فقره سرقت انجام داده‌اند، آنها را کنترل و رصد می‌کنند. با اجرا و تکمیل این دو طرح، پلیس به طور کامل مجرمان حرفه‌ای و بدسابقه را زیرنظر خواهد گرفت که ماحصل آن امنیت بیشتر در مشهد و استان خواهد بود.

سارقان تکراری

فرمانده انتظامی مشهد درباره اهدافی که پلیس را به ایجاد این بانک اطلاعاتی واداشته است، بیان می‌کند: در بررسی پرونده مجرمانی که توسط پلیس دستگیر می‌شوند مشاهده کردیم که بیش از ۶۰ درصد از دستگیرشدگان که به اتهام سرقت دستگیر می‌شوند، پیش از این چند فقره سرقت انجام داده‌اند. 

تعدادی از آنها نیز حدود چهار بار یا حتی بیشتر توسط پلیس دستگیر شده و هربار به زندان رفته‌اند. این موضوع اهمیت تشکیل این بانک اطلاعاتی را نشان می‌داد و پس از تکمیل این بانک، سارقان تکراری به طور مداوم در رصد پلیس قرار خواهند گرفت و در صورت تکرار جرم، پلیس خیلی زود و بدون فوت وقت به‌سراغ آنها می‌رود که با این پیگیری جرئت وقوع جرم از تعداد زیادی از آنها گرفته خواهد شد.

متهمانی که شبانه‌روز زیرنظرند!

تکرار جرم با وجود پابند الکترونیک از سوی تعدادی متهم، موضوعی بود که واکنش رئیس پلیس مشهد را در پی داشت که در این زمینه برای این متهمان خط و نشان کشیده و تصریح می‌کند: تمام مجرمانی که پابندالکترونیکی دارند توجیه هستند که پلیس آنها را زیرنظر دارد، اما شاید برخی از آنها هنوز به این اطمینان نرسیده‌اند که ما آنها را در طول شبانه‌روز کنترل می‌کنیم. 

به این دسته از مجرمان که درباره این توانمندی پلیس هنوز تردید دارند می‌گوییم اگر در هر ساعت از شبانه‌روز، در هر کجای ایران مرتکب جرم شوند، خواهند دید با چه سرعتی مأموران ما آنها را دستگیر خواهند کرد. وقتی هم که دستگیر شدند با آنها برخوردی جدی و سلبی‌تر خواهیم داشت که خبر آن به گوش مجرمان تمام شهر خواهد رسید، به شکلی که دیگر هیچ مجرم سابقه‌داری درباره این توانمندی پلیس تردید نخواهد کرد.

رسید‌های پردردسر

پدیده نوظهور کلاهبرداری با نرم‌افزار رسیدساز جعلی موضوع دیگری بود که سردار نگهبان از اقدامات مؤثر پلیس در این زمینه چنین می‌گوید: البته یکی از راه‌های مهم مقابله با این پدیده مجرمانه، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به شهروندان است، از سویی پلیس برای مقابله با کلاهبردارانی که از نرم‌افزار‌های رسیدساز جعلی استفاده می‌کنند، اقدامات بسیار خوبی انجام داده است. باوجوداین تا شهروندان در این باره توجیه نشوند، نمی‌توانیم این جرم را ریشه‌کن کنیم.

وی ادامه می‌دهد: در هفته فراجا به‌طور ویژه برنامه‌هایی داریم تا درباره این نرم‌افزار‌ها و کارکرد آنها اطلاع‌رسانی کنیم تا مانع از تشکیل مثلث جرم شویم، مثلث جرم یعنی وجود مجرم، قربانی و رعایت‌نکردن اصول امنیتی توسط شهروندان که زمینه‌ساز وقوع جرم می‌شود. شهروندان اگر یک‌سری باید‌ها و نباید‌ها را رعایت کنند به هیچ عنوان مجرمان نخواهند توانست از منزل، محل کسب، خود فرد یا حتی خودرو آنها سرقت کنند.

سردار نگهبان می‌گوید: متأسفانه بیشتر جرائم ما به‌دلیل ناآگاهی به مباحث قانونی، سواد انتظامی و امنیتی شهروندان انجام می‌شود که امیدواریم با اطلاع‌رسانی‌هایی که پلیس به‌طور روزانه و مستمر انجام می‌دهد، شهروندان بیش از گذشته موارد امنیتی را رعایت کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->